Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók a tésztához: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, csipet só, 1 teáskanál vaníliakivonat 2 tojás, 17,5 dkg liszt, 1 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, 1 dl tej, 10 dkg süthető étcsokoládé l - Valentin nap - Szerelem magazin
részletek »

Lúdláb torta gofriból - Különlegesebb receptek egyike, készítsd el párodnak Te is

Valentin nap Magazin. Egy szál virág, pár kedves szó, apró gesztus, kedves meglepetés amelyekkel kedveskedünk szerelmünknek, szerettünknek e napon. Receptek, érdekességek, hírek, a Valentin nap eredete, SMS-ek, versek ... mindent a Valentin napról!
Valentin nap - Szerelem magazin
Itt vagy: Valentin nap - Szerelem magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Lúdláb torta gofriból - Különlegesebb receptek egyike, készítsd el párodnak Te is
Lúdláb torta gofriból - Különlegesebb receptek egyike, készítsd el párodnak Te is
Hozzávalók a tésztához: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, csipet só, 1 teáskanál vaníliakivonat 2 tojás, 17,5 dkg liszt, 1 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, 1 dl tej, 10 dkg süthető étcsokoládé lencse, 1 evőkanál olaj.

A töltelékhez

5 dkg csokoládés pudingpor, 8 dkg cukor, 2 dl tej, 4 dl tejszín, 4 lapzselatin, 1 evőkanál habfixáló, 10 dkg amarena koktélmeggy (vagy meggybefőtt).

A díszítéshez

1 evőkanál porcukor, 1 amarena koktélmeggy (vagy meggybefőtt).
Hirdetés


Elkészítés

Először a krémet készítjük el, amihez egy lábasban a csokoládés pudingport összekeverjük a cukorral. Egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a többi tejet és a tejszín felét (2 dl-t). Folyamatos keverés mellett, nagy lángon sűrűre főzzük.

Lehúzzuk a tűzről és azonnal hozzákeverjük egyesével a lapzselatinokat (nem szükséges előtte beáztatni őket). Amikor a zselatinlapok feloldódtak a krémben félretesszük és kihűtjük. A maradék tejszínt 15 percre fagyasztószekrénybe tesszük, nem baj, ha egy kicsit kikristályosodik, majd a habfixálóval kemény habbá verjük.

Hozzáforgatjuk a kihűlt csokoládés krémhez, majd további felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük. A tésztához a vajat a cukorral, a sóval és a vaníliakivonattal habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel 1-1 percig keverve.

Hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral összekevert lisztet, majd a tejet is. Sima masszává keverjük, végül hozzáforgatjuk a csokoládélencsét is. A gofrisütőt felforrósítjuk. Kevés olajjal megkenjük.
A tésztát 5 részre osztjuk.

Egyesével ropogósra sütjük, végül kihűtjük. A krémből egy evőkanálnyit félreteszünk, a többit 10-es csillagcsőrös habzsákba tesszük és betöltjük vele a lapokat. Minden réteget jól megszórunk amarena meggyel (vagy meggybefőttel). Az utolsó lapra rászitáljuk a porcukrot. Megdíszítjük a maradék krémmel és az egy szem koktélmeggyel.


Rendelj Te is egyedi fényképes ajándékot szeretteidnek MOST...! - Egyedi fényképes ajándék ötletek, meglepetés, egyedi képes ajándékok (fotóbögre, póló, fényképes naptár, korsó, párna, gravírozott kulcstartó, képes puzzle ...), személyre szabott egyedi ajándékok minden alkalomra!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Valentin nap, tippek, ötletek, fényképes ajándék, recept, sütemény, gofri
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-30 13:19:18
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü