Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A sütinyalóka (cake pop) az egyik legújabb trend az édes csábítás terén. Nagyon látványos édesség készíthető ezzel a módszerrel, amely nem csak gyerekek kedvence! - Valentin nap - Szerelem magazin
részletek »

Feketeerdő sütinyalóka - Egy édes meglepetés lehet párod számára

Valentin nap Magazin. Egy szál virág, pár kedves szó, apró gesztus, kedves meglepetés amelyekkel kedveskedünk szerelmünknek, szerettünknek e napon. Receptek, érdekességek, hírek, a Valentin nap eredete, SMS-ek, versek ... mindent a Valentin napról!
Valentin nap - Szerelem magazin
Itt vagy: Valentin nap - Szerelem magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Feketeerdő sütinyalóka - Egy édes meglepetés lehet párod számára
Feketeerdő sütinyalóka - Egy édes meglepetés lehet párod számára
Feketeerdő sütinyalóka
A sütinyalóka (cake pop) az egyik legújabb trend az édes csábítás terén. Nagyon látványos édesség készíthető ezzel a módszerrel, amely nem csak gyerekek kedvence!
Hozzávalók

6 tojás , 8 dkg cukor, 1 cs vaníliacukor, 12 dkg liszt, 1 dkg kakaó, 10 dkg (tortabevonó) étcsokoládé, 125 gr mascarpone, 12 dkg meggylekvár, kb. 3 ek meggylé (lásd tippek), kb. 20 dkg tortabevonó csokoládé vagy candy melts, nyalóka pálcika vagy fanyársak, dekorációs kellékek (gyöngy, tortadara, kis marcipán figurák, drazsé, stb.)

Elkészítés

Először készítsünk egy piskóta tésztát. Ehhez a tojásokat gépi habverővel verjük kb. 3 percig teljesen habosra. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliacukrot, verjük további 3 percig. A lisztet keverjük el a kakaóval, majd adjuk a krémhez. Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt sütőtepsibe. 180 fokos sütőben süssük 15 percig. Vegyük ki és hagyjuk hűlni.
Hirdetés

Közben az étcsokoládét daraboljuk fel és vízgőzben olvasszuk fel.A kihűlt tésztáról húzzuk le a sütőpapírt, a tésztát törjük nagyobb darabokra. Egy nagy tálba tegyük a darabokra tépett tésztát és kézzel morzsoljuk össze apróra. Adjuk hozzá a lekvárt, mascarponét és az olvasztott csokoládét. Kézzel alaposan dolgozzuk össze. A meggylevet öntsünk hozzá, gyúrjuk össze (a léből annyi szükséges, hogy a massza állaga se túl puha/nedves, se túl száraz ne legyen).

A masszát a jobb formázhatóság érdekében, illetve ha szükséges betehetjük rövid időre hűtőszekrénybe, amíg a bevonat hozzávalóit előkészítjük.

A tésztamasszából készítsünk diónyi golyókat, ezeket helyezzük egy tányérra.

A tortabevonó csokoládé (vagy a candy melts korongok) egy kis részét vízgőzben olvasszuk fel. A nyalókapálcikákat vagy fanyárs végeit mártsuk a csokoládéba és szúrjuk a golyókba kb. a golyók közepéig (ennek az a funkciója, hogy a megkötött csokoládé megtartsa a golyókat, azaz azok ne csússzanak le a pálcikáról). Ezután hagyjuk a csokoládét megkötni (betehetjük ismét hűtőszekrénybe).

Amíg a nyalókapálcikák bevonata szilárdul, olvasszuk fel a maradék csokoládét is. A golyókat forgassuk meg egyenként a csokoládéban (a felesleges csokoládét pálcikával lehúzhatjuk), és azonnal dekoráljuk tetszés szerint dekorációs kellékekkel. Az elkészült nyalókákat szúrjuk styropor (vagy hasonló) alapba és hagyjuk megkötni (ne érjenek közben egymáshoz!).
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Valentin nap, tippek, ötletek, ajándék, recept, sütinyalóka
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-29 08:35:51
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü