Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egy aktuális felmérés szerint a bécsiek 68 százaléka gondolja úgy, hogy semmit sem kap Valentin-napra, ugyanakkor a párkapcsolatban élők 76 százaléka tervezi, hogy meglepi valamivel kedvesét - Valentin nap - Szerelem magazin
részletek »

Átlagosan 10 ezer forintot költenek a bécsiek Valentin napra

Valentin nap Magazin. Egy szál virág, pár kedves szó, apró gesztus, kedves meglepetés amelyekkel kedveskedünk szerelmünknek, szerettünknek e napon. Receptek, érdekességek, hírek, a Valentin nap eredete, SMS-ek, versek ... mindent a Valentin napról!
Valentin nap - Szerelem magazin
Itt vagy: Valentin nap - Szerelem magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Átlagosan 10 ezer forintot költenek a bécsiek Valentin napra
Átlagosan 10 ezer forintot költenek a bécsiek Valentin napra
Egy aktuális felmérés szerint a bécsiek 68 százaléka gondolja úgy, hogy semmit sem kap Valentin-napra, ugyanakkor a párkapcsolatban élők 76 százaléka tervezi, hogy meglepi valamivel kedvesét. Az osztrák főváros lakói idén 21 millió eurót adtak ki Bálint-nap alkalmából.
Az év legerősebb napja elé néztek 2013. február 14-én a bécsi virágboltosok - foglalja össze a legfrissebb közvélemény kutatási eredményeket Brigitte Jank, a Bécsi Gazdasági Kamara (Wirtschaftskammer Wien) elnöke.

A kutatásból az is kiderül, hogy a bécsi gazdaság idén összesen 21 millió eurós forgalomra számíthat az angolszász országoktól átvett ünnep alkalmából.

Az emelkedés oka, hogy tavalyhoz képest többen és valamivel többet költenek majd Valentin-nap alkalmából. Idén ugyanis - szemben a tavalyi 42 százalékkal - a bécsiek 45 százaléka tervezi, hogy meglepi valamivel kedvesét, ráadásul egy euróval többet, átlagosan 35 eurót ad ki ajándékokra. Ugyanakkor változatlanul több férfi (51%) kedveskedik majd párjának ezen a napon, mint nő (39%).
Hirdetés

Általános tendencia viszont, hogy míg a férfiak csak a kedvesükre gondolnak, addig a nők a gyerekeiknek és a barátaiknak is adnak ajándékot.

A megkérdezettek 73 százaléka a virágboltban szerzi be a Valentin-napi meglepetést: elsősorban virágcsokorral (43%), egy szál virággal (30%) vagy cserepes virággal (20%) fejezik majd ki szerelmüket. Közkedvelt ajándék még az édesség (32%), a meghívás étterembe, kulturális rendezvényre vagy egy utazásra (10%) és a parfüm, ékszer és egyéb divatcikk (8%) is.

A felmérésből az is kiderül, hogy a bécsiek nagy része - 68 százalék - semmilyen ajándékra sem számít Valentin-nap alkalmából, így sokuk számára kellemes meglepetést hoz majd a Bálint-nap.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Valentin nap, ajándék, bécsiek, átlagosan, költenek, tíz ezer, forint
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-06 08:28:07
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü