Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Romantikázni nemcsak Velencében vagy Párizsban, de a sivatagban, vagy éppen 63 emelet magasan is lehet. Valentin-nap alkalmából a The Telegraph útmutatását követtük. - Valentin nap - Szerelem magazin
részletek »

A világ néhány gyönyörű és lélegzetelállító romantikus helye

Valentin nap Magazin. Egy szál virág, pár kedves szó, apró gesztus, kedves meglepetés amelyekkel kedveskedünk szerelmünknek, szerettünknek e napon. Receptek, érdekességek, hírek, a Valentin nap eredete, SMS-ek, versek ... mindent a Valentin napról!
Valentin nap - Szerelem magazin
Itt vagy: Valentin nap - Szerelem magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A világ néhány gyönyörű és lélegzetelállító romantikus helye
A világ néhány gyönyörű és lélegzetelállító romantikus helye
Fotó: Ladera.com
Romantikázni nemcsak Velencében vagy Párizsban, de a sivatagban, vagy éppen 63 emelet magasan is lehet. Valentin-nap alkalmából a The Telegraph útmutatását követtük.
Luxus a Karib-tengernél

Háromfalú szobákat kínál a Ladera üdülőközpont St. Lucia szigetén, ahol keverednek az afrikai, a brit, és a francia hagyományok. A lakosztályokban állandóan élvezhetjük a pazar kilátást: együtt kelhetünk, és együtt fekhetünk a nappal.


A szigetet egyébként 1502-ben, Szent Lucia napján fedezte fel Kolumbusz. Külön érdeme, hogy bár csak 160 ezren lakják, két Nobel-díjast (Arthur Lewis és Derek Walcott) is adott a világnak.
Hirdetés

Chilei gyöngyszem

A kissé düledező, mégis csábító Valparaiso számtalan költőt és trubadúrt ihletett meg az évek során. A Nobel-díjas chilei költő, Pablo Neruda is ebben a kikötővárosban épített magának házat, ahol minden bizonnyal bohém és romantikus gondolatok sora szállta meg.

Békés szerelem

Töltsön el egy éjszakát az Amsterdam Hilton hotelben, abban a lakosztályban, ahol 1969-ben John Lennon és Yoko Ono a világbékéért tüntetett az ágyban fekve egy héten át. A házaspár kihasználta, hogy márciusi esküvőjük hatalmas sajtónyilvánosságot kapott, ezért nászútjukon ezen a sajátos módon küzdöttek a háború és az erőszak ellen.

Pagodamező

Az ősi Bagan (Burma) városában egy templom tetején is érdemes átélni a napfelkeltét. A távolban több száz pagoda tornyában gyönyörködhetünk, és szinte teljes a csönd: csak a munkába igyekvő farmerek biciklijének hangját lehet hallani. A 11. és a 13. század közepén 10 ezer buddhista templom, pagoda, és kolostor épült itt, ebből pedig ma is megvan még több mint kétezer.

Koktél az egekben

63 emeletet kell megmászni ahhoz, hogy feljussunk Bangkokban a Sky Bárba, amely a világ egyik legmagasabban fekvő bárja. A tetőn koktélozhatunk, borozhatunk, és élvezhetjük a kilátást. Tériszonyosoknak nem ajánlott. Vigyázat, dress code is van: melegítőben senkit sem szeretnének ott látni.

Színes leánykérés

Ha meg akarjuk kérni valakinek a kezét, népszerű helyszín hozzá a Güell Park legfelső terasza Barcelonában. A park Antoni Gaudí épületeinek keretében az UNESCO Világörökség részét képezi. A kert névadója, Eusebi de Güell eredeti elgondolása alapján egy parkos kertvárosi városrész kialakításával bízta meg Gaudít, ám az épületek közül csak kettő készült el.

Sivatagi csönd

Ha nem riadunk vissza a sivatagi némaságtól, választhatjuk NamibRand természetvédelmi területen felépített Wolvedans elegáns, és időtlenséget sugárzó táborhelyeit. Egyedül semmiképp se menjünk, ahhoz túlságosan is el vagyunk zárva a külvilágtól. Nem hotelről van szó, hanem egy helyről, ahol épp a külső hatások kizárása a cél.
Fotó: Wikipedia Fotó: Wikipedia
Chilei gyöngyszem
Fotó: AFP / ANP Fotó: AFP / ANP
Békés szerelem
Fotó: Wikipedia Fotó: Wikipedia
Pagodamező
Fotó: Lebua.com Fotó: Lebua.com
Koktél az egekben
Fotó: Wikipedia Fotó: Wikipedia
Színes leánykérés
Fotó: Wolwedans.com Fotó: Wolwedans.com
Sivatagi csönd
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - valentin, Karib-tenger, Chile, Burma, Sivatag
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-20 07:42:47
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü